Cum îţi întreţii imprimanta

Dacă în activităţile tale zilnice, atât la lucru, cât şi acasă, utilizezi în mod frecvent o imprimantă, atunci deja ar trebui să ştii că alegerea, folosirea şi întreţinerea acesteia presupun atenţie, astfel încât să te poţi folosi cât mai mult timp de funcţiile respectivului produs.

Imprimanta  este o componentă  ataşată unui computer sau cu sistem independent.  Sunt tipuri cu  software propriu, ceea ce permite copierea după un stick sau alt suport,  şi tipuri care  pot fi conectate la orice reţea de internet, permiţând printarea  după diferite surse, tabletă, iPhone, iPad sau  smartphone. Rolul unei  imprimante este  acela de a reproduce un text sau o imagine pe un suport fizic. Pentru ca acest rol să fie bine îndeplinit, trebuie să-ţi alegi tipul de imprimantă potrivit nevoilor tale, va fi nevoie să o instalezi şi să o foloseşti corect, dar va fi necesar şi să te asiguri că ai toate consumabilele la îndemână, suporţii pe care se printează, plus tot ceea ce ţine de toner imprimantă.

Când achiziţionezi  o imprimantă, vei primi un  manual de utilizare şi  un certificat de garanţie. Manualul de utilizare te va ajuta să te  familierizezi cu toate funcţiile imprimantei, ceea ce va asigura o utilizare corectă.

Pentru ca imprimanta ta să funcţioneze bine pentru cât mai mult timp, trebuie să ştii că se impune o  folosire constantă,  nu la intervale foarte mari de timp care ar putea favoriza uscarea cartuşului sau alte modificări. Vei opri imprimanta  de la alimentarea electrică, atunci când se află în repaos, iar orice componentă care necesită schimbare, va fi înlocuită cu o alta identică. Vei curăţa capătul şi interiorul imprimantei, în funcţie de instrucţiuni şi o vei depozita în condiţii normale.

Cum utilizezi imprimanta, local sau în reţea

Dacă alegi imprimanta locală, vei şti că este  cea  care va funcţiona conectată la calculator, printr-un cablu USB.

Este foarte important ca PC-ul  să accepte modelul de imprimantă, să o recunoască  şi să permită printarea.

Dacă decizi să-ţi achiziţionezi  o imprimantă  utilizată prin conectare la reţelele wireless, principala condiţie este ca imprimanta în sine  să permită o astfel de conectare. Vei efectua o configurare a reţelelor WiFi, astfel încât să  se permită printarea din orice sursă  conectată la rândul său,  tabletă, telefon sau alt suport.

Majoritatea imprimantelor de ultimă generaţie, indiferent de tipul acestora, îţi dau posibilitatea  utilizării atât local, conectat la un PC, cât şi în reţele wireless.

Imprimantele matriciale şi cele cu jet de cerneală

Aceste două tipuri de imprimante, se încadrează în topul celor mai des folosite. Imprimanta matricială prezintă caracteristica de a putea printa mai multe copii o dată, fiind  indicată pentru documente sau  texte care nu presupun o fidelitate foarte mare. O imprimantă matricială  liniară poate printa până la 800 de pagini pe oră.

Imprimantele matriciale au  mod de utilizare local, activat prin conectarea la un calculator, însă există şi modele pe care le poţi configura astfel încât să intre în sistemul wireless.

Imprimanta cu jet de cerneală este cel mai des folosit tip, asigurând o printare fidelă şi corectă, la o viteză foarte mare. Imprimanta cu jet de cerneală o poţi  utiliza ataşată unui calculator, funcţionând astfel local, însă o poţi configura şi  pentru a se conecta  în sistem wireless, putând accesa orice sursă. Astfel, vei beneficia de avantajul de a imprima  un material  din telefon, din tabletă, sau de pe oricare altă sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *