Cum putem dobândi succes pe termen lung în lumea afacerilor?

Majoritatea oamenilor de afaceri de succes sunt de acord că pentru a vă bucura de realizări, dezvoltare și profit, este necesar să gândiți pe termen lung. Pe măsură ce vă desfășurați afacerea și sunteți implicat și la curent cu toate noutățile, iar toate aspectele sunt bine puse la punct, atunci orice afacere se va bucura de o bună reputație și de succes pe termen lung.

În general, o evoluție constantă a afacerilor este apreciată din perspectiva succesului financiar, iar succesul financiar al oricărei afaceri este evaluat din perspectiva situației conturilor. Un cont de afaceri promițător arată finanțatorilor, băncilor, asociaților, colaboratorilor și altor părți că sunteți un bun antreprenor, care știe cum să își conducă afacerea, ceea ce îi va determina pe colaboratori și finanțatori să își investească banii în afacerea pe care o desfășurați și să aibă încredere aproape oarbă. Sunt foarte multe greșeli minore, dar care se dovedesc a fi usturătoare, mai ales pentru afacerile mici și pentru afacerile aflate la început de drum. Evitând astfel de greșeli minore, cel puțin veți dovedi că sunteți un bun antreprenor și că sunteți capabil să răspundeți de poziția financiară a afacerii pe care o desfășurați.

Cheia este să cunoașteți care sunt acele greșeli minore, dar periculoase și de ce este important să le ocoliți:

Lipsa contabilității lunare. Nu contează dacă desfășurați o afacere mică sau una de proporții, este important să păstrați o evidență impecabilă a tuturor problemelor legate de planificare, flux de numerar, precum și luarea de decizii. În absența unei contabilități lunare, s-ar putea spune că afacerea este condamnată la eșec. Un serviciu lunar de contabilitate este accesibil în comparație cu alte costuri pe care o companie le poate avea de suportat. O contabilitate lunară vă va ajuta să obțineți o perspectivă de ansamblu și să știți în timp real care este situația financiară a companiei, inclusiv profit, pierderi, bilanț și multe alte aspecte financiare.

Investiții nechibzuite. Orice tip de afacere implică anumite investiții cel puțin lună de lună. Investițiile financiare reprezintă un teren destul de periculos. Pe de o parte, investițiile sunt indispensabile, dar pe de altă parte, fără o cercetare în prealabil s-ar putea să fie usturătoare și să nu vă ajute să vă atingeți obiectivele financiare. În special în privința investițiilor mai mari, este recomandat să vă faceți temele acasă și să optați pentru acei furnizori și colaboratori care vă pot oferi pachete complete de o foarte bună calitate la prețuri accesibile. Vivitrust, un nume important pe piața HoReCa, îmbină utilajele profesionale și echipamentele necesare industriei alimentare și hoteliere cu consultanță și implementare, cu garanție și post-garanție, cu asistență la montaj și cu școlarizarea personalului operator. Asta înseamnă pachet complet de produse și servicii care pot conduce orice afacere spre succes.

Fără buget estimat și flux de numerar. Dacă nu aveți o contabilitate lunară, nu știți nici pe ce poziție vă situați. De asemenea, fără un buget estimat și un flux de numerar, nu veți cunoaște direcția în care se îndreaptă afacerea pe care o desfășurați. Fără o evidență financiară cât mai actuală, o afacere este probabil să se îndepărteze tot mai mult de obiectivele stabilite la început. În cele din urmă, compania va fi presată să schimbe rutina de gestionare a numerarului. Un flux de numerar estimat ar trebui să fie realist. În general, este bine să proiectați „cel mai bun scenariu”, dar și „cel mai rău scenariu”. Deși este minunat să gândim întotdeauna pozitiv, cel puțin în lumea afacerilor trebuie să ne gândim și la ce anume ar putea decurge prost.

Foarte multe greșeli financiare pot fi evitate dacă veți numi un personal care să fie responsabil de controlul creditului, dacă veți colabora cu parteneri de nădejde și dacă veți consolida condițiile de plată în orice situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *